Vart början man?

Lyckliga tomtägare börjar med att göra en eld på gården och tar sig en korvlunch. Lite lätt glada kan man minst säga att vi var. Dock fortfarande en massa snö i April.

På bara en vecka försvann all snö och vi kunde börja röja upp på gården. Barnen tog härbret  till sitt och planen blev att göra en lekstuga.

Tomten hitta vi en massa utav metall och titt som tätt slog det ut vackra blommor på gården. Ingen växt vi kände igen så la ut en bild på Instagram och fick snabbt svar om att den är giftig. Så typiskt att det som blomma på vår nya gård är farlig. Namnet är Tibast
Daphne mezereum, läs mer om den här på Giftinformationscentralen sida.

Något som är bra att ha är toalett. Och vi hade ett dass på gården som vi sopa ur. Satt upp lite tavlor, krokar och införskaffa en tunna på hjul.

Det som är charmen med att köpa gamla byggnader där andra människor har bott är att dem personerna innan har satt avtryck. Åren har gett spår efter sig och det ger en naturlig hemkänsla. Ibland slår det mig nu när vi är på gården, varför har ingen stannat kvar? Varför har detta vackra ställe ståt tomt som bostadshus i närmare 40 år?

När nu snön smält undan köpte vi in en flismaskin för att ta reda på all sly/skog som var nedtagen av förra ägare. Ljudet från denna maskin kan garanterat skapa osämja med grannarna. Fast vi har världen bästa grannar. Dem är bara så glada att någon tar hand om gården. Helt otroliga, för jag skulle lacka efter fyra timmar av det ljudet och kan meddela att vi har stått flera dagar och flisat.

Tanken av att elda upp allt material eller åka till tippen ger mig rysningar. Varför gör ni så? Först städa, köra bort eller elda, sedan åka till affären och köper täckmaterial eller mulljord. Här har ni det redan! Nu kanske de flesta har en vanlig villatomt och då rekommenderar jag en kompostkvarn som kan gå på el.

Mera leksaker köps in till gården. Ny motorsåg med tillbehör och Mattias tog nog ner 100 träd en dag. 2,6 hektar ungskog är en hel del att hantera. Viktigast är att man är aktsam om dem stora träden för dem ger karaktär så tänk tre, fyra gånger innan ni tar ner ett träd.

Barnen ville självklart ha en sandlåda och bästa storasystern högg in på spaden och dem skapar en rund form. Turen är på vår sida och vi har sandjord. Eller rättare sagt vi har sand… Så inget material behövdes köpas in utan bara hugga in och bygga dem första sandslotten och sandkakorna.

Odling står våra barn nära så självklart la vi ner grässvålen som blev av sandlådan i två pallkragar som vi staplat på varandra. Lite tidningspapper och sedan på med sand. Såddes morötter och rädisor.

Vill ni se lite flera bilder från den första tiden eller sugna på hur det ser ut nu? In och kika på alla våra fina bilder på Instagram.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: