Inspirerande dag på Gysinge

Vår resa upp från Stockholm blev ett stopp på Gysinge byggnadsvård.

Hos Gysinge hittar du material och inredning som gör att det känns som hemma. På riktigt. Dem erbjuder ett brett sortiment av genuina varor för byggnadsvård, inredning och design. Textil, färg, såpa, möbler, inredningsdetaljer, trädgård, belysning och mycket annat. Tidstypiska detaljer för hem från 1700-talet och framåt.

Butiken ger en drömmar och energi att börja renovera på riktigt. Dem har både nytt och gammalt. Bra miljöer och stora ytor att visa upp sina produkter. Ta som exempel denna underbara skänk man vill minst ha fem saker. Och man finner lätt och snabbt i tankarna vart jag vill ha dem.

20180714_142506.jpg

Det är i flera byggnader Gysinge visar upp sina saker och ger inspiration. Dem har både hus och uthus inredda och renoverade i olika stilar. Dem har även ett uthus med nya lister i dem traditionella modellerna.

20180714_144423 20180714_143922.jpg

Och för er som vill få in gammalt i ert nya har dem riktiga skattgömmor i sina uthus. Med gamla dörrar och fönster. Tro det eller ej men till mycket bra priser.

20180714_153905  20180714_154235  20180714_154245

Det vi var sugna på att titta på och köpa med oss prov av var deras linoljefärg. Vi kommer måla vårt hus grönt och var helt säkra på vilken färg vi önska men tänk vilken skillnad det är att se färger live. Grön jord i 100% var helt säker. Men när vi sedan kom hem och målade upp några brädor och ställde dem uppe där huset ska stå kändes det som en militär byggnad. Det är så långt ifrån vi känner oss. Vi står för naturen och fred.

På vår kulle har det varit skog som vi tagit ner. Vår tanke är att vi ska återföra det gröna vi tagit bort från denna plats. Men nu i eftertanke så är det inte så konstigt att det kändes som en militäranläggning, dem vill ju att deras byggnader ska smälta in.

Vacklar i vårt färgval. Gör vi rätt? Har vi rätt vision? Hur kan vi få fram känslan hur det kommer bli? Första som slår en då, är att finna ett objekt som vårt. Uppstod ett problem! Google har inte ett mörkgrönt hus med rött plåttak. Ok vad gör man då? Jo man håller utkik än vart man är för att hitta det vi har sett inom oss, så fantastiskt det kommer bli.

20180714_143414 20180714_143344

Gysinge gav även inspiration till trädgård. Älskar deras lilla drivhus. Har även förkärlek till att målat med Falurödfärg på byggen i trädgården. Fast finast är nog gröna detaljer men är nog lite jävig i den frågan.

Våra detaljer kommer kanske bli som huset… efter många funderingar och vridande på våra uppmålade brädor satte vi färgen på huset. Det kommer att bli Grön jord 60% på panel och foder. Sen kommer snickarglädjen på entrén bli i Grön jord 30%.

Har ni inte varit till Gysinge? Planera in ett besök nästa år. Dem har även ett jätte mysigt lite café där det även finns lättare lunch.

Läs mer om Gysinge byggnadsvård Här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: